Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nicki Pouw-Verweij

Nicki Pouw-Verweij

Nicki Pouw-Verweij speelt een belangrijke rol in zowel de Nederlandse politiek als de gezondheidszorg, en heeft een indrukwekkende academische en professionele achtergrond. Haar focus ligt met name op het gebied van onderwijs en volksgezondheid.

Jeugd en opleiding

Nicki Pouw-Verweij zag het levenslicht op 21 mei 1991 in IJsselstein. Haar onderwijsreis begon op het Cals College in Nieuwegein, waar ze een intensief tweetalig gymnasiumprogramma volgde. 

Na haar tijd op het Cals College trok ze naar Amsterdam om geneeskunde te studeren aan het VU Medisch Centrum. Nicki legde niet alleen de focus op haar studie, maar werkte ook parttime in de thuiszorg tijdens haar studieperiode. 

Deze werkervaring heeft hoogstwaarschijnlijk invloed gehad op haar kijk op de gezondheidszorg, een onderwerp waar ze later actief bij betrokken zou zijn. Op 16 januari 2023 behaalde Nicki een belangrijke academische mijlpaal toen ze met succes haar proefschrift verdedigde binnen het vakgebied van reumatologie en nucleaire geneeskunde aan het VU medisch centrum.

Politieke loopbaan

  1. Eerste politieke betrokkenheid: Ze begon haar politieke carrière in 2017 bij Forum voor Democratie (FVD).
  2. Expertisegebieden: Ze maakte deel uit van een expertgroep die zich richtte op onderwijs, gezondheidszorg en defensie.
  3. Provinciale politiek: Op 28 maart 2019 werd ze lid van de Provinciale Staten van Utrecht als vertegenwoordiger van FVD.
  4. Lidmaatschap Eerste Kamer: In juni 2019 werd ze gekozen als lid van de Eerste Kamer.
  5. Overstap naar een andere partij:  In december 2020 distantieerde ze zich van FVD en sloot ze zich aan bij JA21.
  6. Kandidaatstelling voor Tweede Kamer: In maart 2021 heeft ze succesvol campagne gevoerd om een zetel in de Tweede Kamer te bemachtigen.
  7. Huidige politieke aansluiting: Sinds 1 september 2023 is ze lid van de BoerBurgerBeweging (BBB).
  8. Belangrijkste thema’s: Tijdens haar politieke carrière heeft ze vooral gefocust op onderwijs, volksgezondheid en sociale voorzieningen.

Nicki Pouw-Verweij partner

Naast haar drukke carrière heeft Nicki Pouw-Verweij ook twee keer zwangerschapsverlof genomen, wat aangeeft dat ze een goed evenwicht heeft tussen haar werk en privéleven. 

Hoewel er niet veel bekend is over haar partner, getuigt haar vermogen om zowel professioneel als persoonlijk succesvol te zijn van haar vaardigheden. In haar vrije tijd geniet ze van activiteiten die te maken hebben met muziek, zoals zingen en dansen

Ze is ook lid geweest van een showgroep, wat laat zien dat ze diverse interesses heeft buiten de politiek en gezondheidszorg.

Lokale betrokkenheid Ijsselsteijn

Nicki Pouw-Verweij is altijd trouw gebleven aan haar afkomst; ze is geboren in IJsselstein en heeft gediend in de Provinciale Staten van Utrecht, het wetgevende orgaan dat verantwoordelijk is voor de provincie waarin IJsselstein zich bevindt. 

Hoewel er geen specifieke details bekend zijn over haar initiatieven in IJsselstein, geeft haar werk in de Provinciale Staten aan dat ze betrokkenheid heeft bij de bredere regio.

Conclusie Nicki Pouw-Verweij

Kort gezegd is Nicki Pouw-Verweij een veelzijdige en toegewijde professional die haar inzet zowel op nationaal als lokaal niveau heeft getoond. Haar betrokkenheid bij verschillende politieke partijen en de gezondheidszorg illustreert haar brede betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving.

Deel dit artikel